Villa Terminus

Villa Terminus -hotellissa eksklusiivinen boutique-hotelli sulautuu Bergenin vanhimpaan rakennukseen ja 250 vuoden historiaan.

Vuonna 1770 rakennettu Villa Terminus sijaitsee Bergenin sydämessä. Rakennus toimi alun perin avun tarpeessa olevien vanhusten asuntoina, ja sille myönnettiin suojeltu asema vuonna 1927. Sittemmin rakennus restauroitiin huolellisesti. Kun arkkitehtitoimisto Claesson Koivisto Rune sai tehtäväkseen muuttaa Villa Terminuksen eksklusiiviseksi ja intiimiksi 18 huoneen hotelliksi, tavoitteena oli saavuttaa leppoisa tunnelma. Input interior vastasi projektin hankinnoista, toimituksista ja asennuksista.

– Rakennuksen iän ja statuksen vuoksi meidän oli pakko säilyttää se entisellään. Alussa tiesimme vain sen, että lopputuloksen pitäisi tuntua turvalliselta ja kodikkaalta, mutta emme tienneet tarkasti, miten sen sisustaisimme. Emme halunneet hotellin muistuttavan museota, jonka sisustus sopii yhteen talon historian kanssa. Emme myöskään halunneet panostaa uustuotantoon, kertoo Eero Koivisto.

Inspiraatio tanskalaisesta taiteesta

Villa Terminukseksi pikku hiljaa muotoutuva idea sai alkunsa New Yorkissa, kaukana Norjasta, mutta kuitenkin skandinaavisen vaikutteen pohjalta.

– New Yorkissa ollessani kävin hetken mielijohteesta Scandinavia House -museossa, jossa oli esillä tanskalaisen taiteilijan Vilhelm Hammershøin näyttely. Olen aina pitänyt maalauksista, joissa on tummia ja tunnelmaltaan latautuneita ympäristöjä. Mielenkiintoisinta on, että en muista, miltä maalausten sisustukset näyttivät, jäljelle jäi vain tunne. Se oli upea näyttely. Olin vaikuttunut ja tunsin heti, että this is it – tässä meillä on idea, kertoo Eero Koivisto.

Hammershøisin maalausten hillityt beigen ja harmaan sävyt valikoituivat Villa Terminuksen vallitseviksi sävyiksi. Inspiraation lähteen ansiosta sisustuksen valinnasta tuli heti itsestään selvää.

– Aloimme tarkastella 1950-luvun sisustusta ja ostimme ajattomilta näyttäviä vintagehuonekaluja, jotka yhdistimme moderneihin huonekaluihin ja esineisiin. Oli tärkeää, että eri aikakaudelta peräisin olevat kohteet voidaan yhdistää toisiinsa. Siksi valitsimme nuoria suunnittelijoita, joiden huonekalut näyttävät ajattomilta vanhempien kalusteiden rinnalla, kuten norjalaiset Daniel Rybakken ja Andreas Engesvik. Myös Jasper Morrison, Ronan ja Erwan Bouroullec ja Terence Woodgate ovat edustettuina Villa Terminuksessa, Eero Koivisto sanoo.

Ajatuksia herättäviä yksityiskohtia

Villa Terminus tarjoaa tarkkaavaisille vieraille monia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Hotellista löytyy esimerkiksi huopia ja tyynyjä, joiden kuvio on lähempää tarkasteltuna saanut vaikutteita norjalaisesta kansallispuvusta. Yhdessä huoneessa on valkoinen kyyhky, joka on sijoitettu toimistoon muistuttamaan siitä, että Nobelin rauhanpalkinto jaetaan Norjassa. Hillittyjä yksityiskohtia, jotka saattavat jäädä huomaamatta, mutta antavat tarkkaavaiselle vieraalle jotain pohdittavaa.

Hotellissa on 18 huonetta, jotka eroavat toisistaan sekä kooltaan että ulkonäöltään, mutta luovat kuitenkin samanlaisen tunnelman pienillä yksityiskohdillaan.

– Itselleni on erittäin tärkeää, että hotellin kaikki huoneet välittävät samanlaisen tunnelman. Jos vierailen hotellissa ensimmäistä kertaa ja pidän huoneestani, haluan kokea hotellissa samanlaisen tunnelman uudestaan, vaikka saisinkin eri huoneen, toteaa Eero Koivisto.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!

Kiitos

Palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Takaisin lomakkeeseen
Pahoittelemme.

Odottamaton tekninen virhe, yritä ystävällisesti uudelleen.

Takaisin lomakkeeseen